Anna Bendréus Kinding

Se upp för Prosit! är min första barnbok. Den handlar om ett litet förkylningsvirus, som smittar ner barn och vuxna på en förskoleavdelning. Min förhoppning är att boken på ett spännande och stimulerande sätt ska lära barn (och vuxna i deras närhet!) hur virus sprids och vad de kan göra för att inte själva bli smittade, men även hur de kan visa hänsyn till sina kompisar om de ändå blir sjuka, så att de inte för smittan vidare i onödan. Boken har fantastiskt fina illustrationer av Natalie Sjölund, som hjälper till att förklara det rätt så komplicerade förloppet på ett lättförståeligt sätt.
 
En i gänget? är första boken i serien om Sanna på Tallåsen. Den riktar sig till alla hästintresserade killar och tjejer i bokslukaråldern. Läsaren får lära känna Sanna, stallgänget och inte minst de härliga hästarna på Tallåsen, samt följa Sannas längtan efter att få vara skötare och fullt ut bli en del av stallgänget. Hon känner sig utanför och har ingen riktig vän i stallet. Nya tjejen Julia verkar snäll, men är väldigt rädd när hon rider. Sanna undrar varför, men det vill Julia inte prata om. Älsklingshästen Beauty sköts av dryga Lina, som tydligt visar att hon inte alls uppskattar att Sanna vill vara med hennes sköthäst. Dessutom skryter Lina över alla tävlingar hon vinner med Beauty och nu närmar sig det stora klubbmästerskapet. Sanna önskar verkligen att hon kunde få sätta Lina på plats, men hur skulle det gå till?
Min förhoppning är att läsaren fullt ut ska kunna leva sig in i hur det känns att fara fram på tävlingsbanan i full galopp över hindren, eller för den delen hur välbefinnandet sprids i kroppen när man i lugn och ro står och ryktar hästen i stallet. Även den som inte är van vid stallmiljön ska kunna följa med i handlingen, så förklaringar  av hästtermer och andra begrepp vävs löpande in i texten.
 
Jag stimuleras av att få anpassa teman, ordval och dramaturgi till de läsare jag skriver för, så det är lika roligt att skriva för barn i olika åldrar som att skriva för vuxna. För närvarande arbetar jag vidare med den andra och tredje boken om Sanna på Tallåsen, en ny bilderbok samt en populärvetenskaplig bok för vuxna. När jag inte jobbar eller skriver spenderar jag helst tiden tillsammans med mina tre barn, gärna uppkrupen i soffan med en härlig högläsningsbok, på hästryggen eller i full fart nerför slalombacken.


Kika gärna in på min Facebook-sida om du vill veta mer om mitt skrivande:
www.facebook.com/ForfattareAnnaBKinding

Böcker av Anna hittar du här:
Se upp för Prosit!

En i gänget?