Åsa ÖhnellÅsa Öhnell är författare till Klarabelladeckarna om två tjejer som alltid lyckas hamna mitt i händelsernas centrum. Varje del utspelar sig på en ny plats, i Sverige eller utomlands. Hittills har Klara och Bella åkt skidor i Sälen, besökt en droppstensgrotta i Grekland, ridit på en elefant i Thailand och letat efter en försvunnen hund i Laholm, Mellbystrand och Båstad. De har också träffat en äkta voodookvinna i Karibien och letat efter en polkagrisrånare på Liseberg.


Böckerna passar för barn i slukaråldern 9-12 år och är spännande, ”andlöst spännande”, enligt Maj Gustavsson på BTJ, och lättlästa. ”Som Lasse-Maja fast med mer drama och action”, skrev en ung läsare.


På Idus förlag har Åsa Öhnell även skrivit Supernova-serien. Novas mamma kommer från Uganda och hennes pappa från Kållered, men familjen bor i Bjärred, där Åsa själv växte upp. Nova har inga superkrafter, men en superhjälte är hon ändå. Eller är hon det? Hon har i alla fall ett rysligt gott självförtroende, ett varmt hjärta och sina egna filosofiska tankar om vad som egentligen är ett hjältedåd. Det som från början blir fel, visar sig bli helt rätt i slutändan, både i Supernovas tankar och i verkligheten.

Hösten 2017 kommer Åsas första bilderbok ut på Idus förlag. Det är en fin berättelse om en liten kille som stöter på några hotfulla typer – Gangsterälgarna.