Barn på sjukhusdagen

Barn ska inte behöva bli sjuka, men tyvärr så händer det.
Inför en sjukhusvistelse, kort som lång, hoppas vi att dessa böcker kan fungera som verktyg för samtal, att skratta till och diskutera.

Den här dagen och följande böcker vill vi tillägna de barn och föräldrar som bor på sjukhus eller tvingas ha sjukvård i hemmet.

Barn på sjukhusGalet Modig = För att du som tillbringar mycket tid på sjukhus är modig! Här kan du läsa om hur det ibland kan vara svårt att våga.

Pruttar till salu! = Att prutta kan vara väldigt roligt, och samlar på dem, det gör Mini och Figge. Men stora mängder gaser kan ställa till problem och göra väldigt ont.

Morfar har berättat = Annie ska börja ettan och har längtat hela sommaren, men nu är hon inte glad. Hon ligger på sjukhus och kan inte vara med. En bok om ekorrar, att vilja mycket, en fröken och pirr i magen.

Sjukt viktigt = För ett barn kan det vara en stark upplevelse att vistas på sjukhus. Pysselboken Sjukt viktigt är ett värdefullt verktyg för vuxna som behöver närma sig dessa svåra ämnen i samtal med barn. Det vill säga; en lärorik, pedagogisk och inspirerande pysselbok för alla barn.