Carolina Miilus-Larsen

Berättelserna jagskriver kommer ur tioåringen Carolina. De kommer som filmsnuttar och jag fåribland skynda mig för att få ner orden. Det är helt underbart när det händer. När jag var litendrogs jag till böcker som handlade om barn i andra länder, i andra tider eller iandra verkligheter och på biblioteket i Karlstad lånade jag allt jag kundehitta. I skolan älskade jag roligatimmen där jag och två klasskamrater framförde våra egna författade pjäser ochmutade klasskompisarna med chokladbollar och chokladfingrar för att få fortsättaskriva och uppträda fredag efter fredag efter fredag. Detta förbryllar mig idag då jag har blivitbetydligt mycket blygare. Det var TV-serien Huset Silfvercronas gåta, där två barn klev in i en spegel och kom ut i en helt annantid, som inspirerade mig till att skriva min första längre berättelse. Nu mitti livet, har jag äntligen skapat utrymme åt fortsättningen.


Min första bok i trilogin omelvaåringarna Mia och Stella heter Diamanttjuvar på Titanic. Där besöker de sigsjälva i ett tidigare liv de har levt. Ett liv som två fattiga irländska tvillingarombord på världens säkraste fartyg…

 

Jag är en luststyrd människa somär väldigt förtjust i uttrycket ”också”. Tycker inte om att behöva välja bortroliga saker. Jag älskar keramik, skidåkning i alla former och försöker nu läramig att vågsurfa (vilket är det absolut svåraste jag har provat) Jag fascineras av det som medlogik inte riktigt går att förklara och jag är väldigt nyfiken på dimensionernabortom det vi kan uppfatta med våra fem sinnen. Tillsammans med min man, våra tvåbarn och katten Sonja, bor jag på en liten halvö norr om Stockholm.


Fotograf: Sussie Lorinder

Böcker av författaren hittar du här:
Diamanttjuvar på Titanic
Tempelprästens hemlighet