Carolina Miilus-Larsen

Berättelserna jag skriver kommer ur tioåringen Carolina. De kommer som filmsnuttar och jag får ibland skynda mig för att få ner orden. Det är helt underbart när det händer. När jag var liten drogs jag till böcker som handlade om barn i andra länder, i andra tider eller i andra verkligheter och på biblioteket i Karlstad lånade jag allt jag kunde hitta. I skolan älskade jag roliga timmen där jag och två klasskamrater framförde våra egna författade pjäser och mutade klasskompisarna med chokladbollar och chokladfingrar för att få fortsätta skriva och uppträda fredag efter fredag efter fredag. Detta förbryllar mig idag då jag har blivit betydligt mycket blygare. Det var TV-serien Huset Silfvercronas gåta, där två barn klev in i en spegel och kom ut i en helt annan tid, som inspirerade mig till att skriva min första längre berättelse. Nu mitt i livet, har jag äntligen skapat utrymme åt fortsättningen.


Min första bok i trilogin om elvaåringarna Mia och Stella heter Diamanttjuvar på Titanic. Där besöker de sig själva i ett tidigare liv de har levt. Ett liv som två fattiga irländska tvillingar ombord på världens säkraste fartyg…

 

Jag är en luststyrd människa som är väldigt förtjust i uttrycket ”också”. Tycker inte om att behöva välja bort roliga saker. Jag älskar keramik, skidåkning i alla former och försöker nu lära mig att vågsurfa (vilket är det absolut svåraste jag har provat) Jag fascineras av det som med logik inte riktigt går att förklara och jag är väldigt nyfiken på dimensionerna bortom det vi kan uppfatta med våra fem sinnen. Tillsammans med min man, våra två barn och katten Sonja, bor jag på en liten halvö norr om Stockholm.


Fotograf: Sussie Lorinder

Böcker av författaren hittar du här:
Diamanttjuvar på Titanic
Tempelprästens hemlighet