Cecilia Rojek

Fotograf: Evelina Carborn
I augusti 2018 släppte Idus Förlag ”Äventyr i havsdjupen”. Min andra bok i serien om änglapappan och hans äventyr tillsammans med syskonen Morris, Nellie och Ella. Denna gång utspelar sig handlingen i världshavens djup, bland sjunkna städer, ruiner och palats. Havsäventyret är kryddat med intressanta fakta om marina djur och marinarkeologiska platser. Visste du till exempel att det finns giftiga eldmaskar på havens botten? Och att vi här i Norden har ett eget Atlantis? Boken är rikt illustrerad av Katarina Vintrafors.

 

Jag debuterade som barnboksförfattare 2017, men skrev sagor redan som liten. En av dem blev en teater som spelades upp i skolan. Att skriva sagor och barnböcker är en viktig och betydelsefull del av mitt liv.

 

En stor inspirationskälla är min dotter. En sen kväll på Island, inte långt från Reykjavik, såg hon upp på mig från sängen och sa: ”Mamma, när du berättar dina sagor tänds en lampa i mitt hjärta”.

 

Jag är medförfattare till fantasyserien Constancias rike. En ljudboksserie för barn mellan 5 och 10 år, framtagen av Mikael Rosengren. Här kryddas äventyren med spännande ljudeffekter och stämningsfull musik. Jag skriver också ljudböcker om uppfinningsrika Lilly, för barn mellan 3 och 6 år.


Här kan du läsa mer om mig
www.ceciliarojek.se

Böcker av Cecilia hittar du här:

Äventyr i havsdjupen

I raketfart med änglapappan