Eva Salqvist

Jag är syskonstödjare på Barncancercentrum vid Norrlands universitetssjukhus (80%) och författare. Som syskonstödjare jobbar jag med syskon till svårt sjuka barn. När någon blir sjuk hamnar hela familjen i kris och det behövs någon utomstående som kan normalisera och strukturera vardagen så att den blir hanterbar. Jag är också utbildad sorgegruppsledare och håller sorgegrupper för familjer som mist en närstående.

Jag är utbildad förskollärare och har en magisterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap. Jag har också gått en skrivarkurs på Medlefors Folkhögskola. Tidigare har jag gett ut två lättlästa spänningsböcker via Lättläst förlag (”MSN Maja söker Noa” och ”Messet från Simona”). Jag har också gett ut en ljudbok och en vuxenthriller på eget förlag (”Milou och rånarna” samt ”Gubben Höst”). Ett starkt samhällsengagemang gör att mina böcker ofta handlar om aktuella ämnen i samhället.

Jag gillar att läsa, skriva, träna och umgås med min familj och vänner. När jag är ledig, vill jag gärna vara i vår lägenhet i Spanien. Jag avskyr snö och kyla och borde väl egentligen inte bo i Norrland, men det finns för många bra människor här för att jag ska avstå.

Här hittar du Evas böcker:
Rex och Rut – Sjukhustjuven
Rex och Rut - Källarmonstret
Rex och Rut - Spöket i väggen
Rex och Rut - Vampyren

Julia finns inte
Skuggorna på Frostbacken