Gun-Britt Bergström LindellJag växte upp i Uppsala och flyttade till Växjö efter att jag träffat min blivande man under en journalistutbildning på Skurups folkhögskola. I ganska rask takt fick vi tre barn. Det första föddes i Uppsala och de andra två i Växjö. Både jag och min man arbetade på tidningen Kronobergaren.

Så småningom gick flyttlasset mot Helsingborg där jag fick anställning på veckotidningen Allers och blev kvar i hela femton år. Våra barn flyttade till Malmö och jag och min man till lilla Eket utanför Örkelljunga med vår faraohund Monty och basenjin Pixie. Mitt liv består till stor del av skrivande och hundar! År 2002 startade vi vårt frilansföretag Lindell.media som fortfarande är i full gång. Men sedan dess har vi hunnit flytta flera gånger och bor numera i Osby i nordöstra Skåne.

2014 började jag på en kurs som heter "Att skriva barnlitteratur" på Linnéuniversitetet i Växjö och det var där mitt intresse att skriva manus för barn tog fart på allvar. Efter att ha fyllt på med två kurser i kreativt skrivande har jag nu debuterat med Russintårtan på tjuvjakt på Idus förlag och ytterligare ett par barnboksmanus är på gång.

Bildtext: Gun-Britt Bergström Lindell tillsammans med faraohundarna Django och Herman.
Foto: LASSE LINDELL


Böcker av författaren hittar du här:
Mysteriet med den gamla kartongfabriken