Fuck mobbning!

Fuck mobbning!

I vintras startade vi på  förlaget ett projekt. Vi ville göra en bok om mobbning. En bok som är skriven av dem som vet hur det känns. Så vi bad allmänheten att vara med och skriva årets viktigaste bok och nu är den äntligen här;

Fuck mobbning!

Läs breven som aldrig blev skrivna tidigare till dem som mobbade. Hur de mår idag, hur mobbningen rev upp sår som fortfarande, efter så många år, gör ont. 

När du vänder på boken får du läsa breven från mobbarna till dem de mobbade. När man växer upp blir man ofta klokare. Känslor och samvete hinner ikapp. Det finns många mobbare som i vuxen ålder plågas av vetskapen om vad de gjort mot ett annat barn. En del kontaktar sina offer och ber om förlåtelse. Andra försöker förtränga och gå vidare. I den här får också mobbarna chansen att berätta. Hur var det för dem? Hur tänkte de? Hur kände de? Varför blev det som det blev?


"[...] Förordet har skrivits av Morgan Alling som själv blev mobbad som barn och som gjort flera tv-serier där han arbetat mot mobbning i skolor och på arbetsplatser. Boken är tillägnad mobboffren, varav flera tog sitt liv på grund av mobbningen. Man tror att över 60.000 barn och ungdomar mobbas i Sverige varje år, skolan spelar en avgörande roll i detta. Lärare och andra vuxna måste bli mer uppmärksamma och avslöja och hindra mobbning tidigare. Varje brev i boken beskriver en tragedi och det här är en angelägen högläsningsbok för mellan- och högstadiet; att läsa ett anonymt brev från ett mobboffer eller en mobbare och sedan diskutera hur man kan förbättra situationen i sin egen skola. Men kanske inte en bok att sträckläsa ensam, då tankar och frågor kan uppstå. Breven är oftast korta och lättlästa, en skrämmande bild av många barns och ungdomars verklighet målas upp." Publiceras i BTJ-häftet nr 19, 2017. Lektör Marianne Ericson

Vår dröm är att denna bok ska finnas i alla skolor, som ett viktigt diskussionsunderlag! Hjälp oss gärna genom att tipsa just DIN skola!

Du hittar boken här: 
http://www.idusforlag.se/fuck_mobbning


Vi säger som Morgan Alling som har skrivit förordet till boken:

"Tillsammans kan vi stoppa mobbning."

❤️