Jenny Jansson

Mitt namn är Jenny och jag är född 1984. Jag bodde i Långalma (Uppland) tills jag var 18 år och då flyttade jag till Irland och jobbade som barnflicka. 2005 flyttade jag till Sundsvall och där bor jag fortfarande. Min dotter Amanda föddes 2007 och hon bor med mig varannan vecka. Familjen består också av katterna Hodor och Batman, kaninerna Filifjonkan och Snorkfröken och ett litet akvarium med fiskar.

Jag har skrivit och hittat på historier sen jag var liten och drömmen har alltid varit att få en egen bok utgiven. Det är en häftig känsla att bygga upp en egen värld med karaktärer, miljö och händelser. Ofta är det någonting litet i omgivningen som ger mig inspiration till en hel historia, en person, händelse eller en kommentar från någon. 

Jag saknar platsen där jag växte upp så mycket av det jag skriver utspelar sig där och senaste året har mycket av inspirationen kommit från Irland och mina resor dit. Att sitta på en buss, tåg eller flyg där man träffar på otroligt många olika sorters människor är rena drömmen för mig när jag skriver.

 
Böcker av författaren hittar du här:
Astrid och flickan i skogen