Angelica Kraft


Jag och Lisa arbetade tillsammans som lärare i Enköping under sju års tid. När jag flyttade tillbaka till Västerbotten saknade vi vårt samarbete och hittade därför ett annat sätt att vara kreativa ihop. Vi skrev en bok tillsammans.

Som lärare har vi båda jobbat med upplevelsebaserat lärande. Därför började vårt bokskrivande med att vi skapade ett lajv, ett levande rollspel, där våra elever fick träffa en vresig Grevinna med en välbevarad hemlighet och hennes hunsade betjänt. Lajvet med sina gåtor och intriger blev utgångspunkten för vår bok Mardrömsbrevet. Eftersom vi redan blåst liv i berättelsen genom lajvet upplevde vi ofta att våra huvudpersoner levde sitt eget liv och fattade egna beslut. “Nämen, vet du vad Grevinnan nu har hittat på”, kunde vi plötsligt säga till varandra medan vi satt och skrev boken.

Jag tycker om ord. När man hittar rätt ord kan det mest fantastiska hända. Ord är magi. De kan trösta, förklara, överraska och engagera. Därför är jag en ordsamlare. Jag samlar även på märkliga händelser, udda företeelser och lustiga formuleringar som jag stöter på. Det har visat sig komma till användning när vi skrivit vår bok. En påhittad historia blir mer trovärdig när man väver in fragment av självupplevda minnen av platser, personer eller känslor.

Att skriva en bok tillsammans med Lisa har varit en fantastiskt rolig resa. Det finns inte en rad i boken vi inte har diskuterat och funderat över tillsammans. Karaktärerna i boken har blivit levande och vi har lärt känna dem. Jag hoppas att läsarna kommer att trivas lika bra i deras sällskap som vi har gjort.

Böcker av författaren hittar du här:
Mardrömsbrevet