Ann-Sofie Katus
Jag brinner för mycket i livet men det de alla har gemensamt är att jag vill glädja andra, stora som små. Det är sällan jag lämnar hemmet utan mitt skissblock då man aldrig vet när en bild eller en idé dyker upp i huvudet som bara måste ner på papper.

Jag har målat så länge jag kan minnas och när idéerna dyker upp använder jag det som finns till hands. Det kan vara både akvarell, olja eller tusch. Under de senaste åren har jag illustrerat ett flertal böcker, designat mönster till lakan samt gett ut egna målarböcker där några har skänkts till lekterapiavdelningar.

Vid illustrationsuppdrag arbetar jag metodiskt och i ständig dialog med författaren. Det är viktigt att bild och ord samarbetar och att man därför är lyhörd för vad texten vill förmedla. Bilden ska vara ett komplement till historien som berikar och förhöjer läsupplevelsen.

Jag kommer ofta på mig själv med att småle allt eftersom karaktärerna sakta breder ut sig över arket. Jag vill med mina bilder förmedla en ”må bra känsla” som ger glädje och roar, vilket också avspeglas i den kommande boken ”Hjälp! Vems är vems?”

Min fritid tillbringar jag med min man eller mina barn och barnbarn och då gärna med vår husvagn. I mitt dagliga arbete sitter jag som gruppchef på industri utanför Borås.


Böcker av författaren hittar du här:
Hjälp! Vems är vems?
De magiska tjugonio, en bokstavsvärld