Anna Helgesson


Foto: Collage Foto

Anna Helgesson bor i Sköllersta utanför Örebro, med man, två hemmaboende tonårssöner och en liten hund. Somrarna tillbringar hon mestadels i husbilen, gärna på Öland som är en favoritplats. Anna är utbildad lärare och har arbetat inom skolan i över tjugo år. Inspiration till sitt skrivande hittar hon både i mötet med eleverna och från sin egen barndom. Viktiga ingredienser finns i naturen, där skogen ofta får spela en viktig faktor.

Annas bok Flickan från andra sidan har liknats vid Ingelin Angerborns magiska böcker. Många av Annas böcker innehåller samhällsfrågor och hon undviker inte att skriva om det allra svåraste, som t ex döden, missbruk och mobbning.

Jag var aldrig ensam. Mina böcker var mina vänner.  Så säger Anna själv om vad böckerna har betytt för henne under uppväxten, som under några år kantades av mobbning och ensamhet.

Annas författarskap är brett; hon har skrivit lättläst för nybörjarläsaren, romaner för barn och en feelgood för vuxna. Hon älskar att experimentera och testa nya berättargrepp.

Jag vet inte var mitt skrivande tar mig nästa gång. Men om jag kan hitta nya läsare så blir jag lycklig.


Böcker av författaren hittar du här:
Tempelbacken