Anna Södergård

Jag har haft det stora nöjet att få illustrera flera böcker för Idus och nu senast min första egna bok, Kostymnissarna. Är förtjust i detaljerade teckningar och finurliga djur; har en viss förkärlek för apor och små zebror som kan hitta in lite varstans i bilderna. Är pappersapa om dagarna och frilansande illustratör all annan tid, med rötterna i Bergslagen, en ständig längtan tillbaka till London & Visby och postlådan för närvarande i Göteborg.

Hästen & Husse-serien är oemotståndliga manus att få rita till. Böcker om att få vara precis den man är, full av färgstarka detaljer; såväl i boken som i vardagen. Husse hade dessutom samma inredningssmak som jag, märkligt sånt där. Dricker ur kaffekoppen Ribb och allt.

Boken Kostymnissarna har jag länge drömt om att få skriva, och nu finns den! Jag vill egentligen identifiera mig med Lovelia men jag jobbar på kontor och har ingen trädgård, bara en försummad balkong, så jag är nog egentligen mer av en kostymnisse. Min mamma har varit förebild för Lovelia, de har mycket gemensamt. Hon har en fantastisk trädgård, är händig och handlingskraftig och har en lagom tjock katt.Böcker illustrerade av Anna Södergård hittar du här:
Apboken
Hästen & Husse
Hästen & Husse på stranden
Hästen & Husse på tävling
Hästen & Husse på tivoli
Hästen & Husse i fjällen
Hästen & Husse i skärgården
Hästen & Husse i skolan
Jakten på mazarinsabotören


Böcker skrivna av Anna Södergård hittar du här:
Kostymnissarna