Annakarin Rosengren
Min egen historia börjar i Lysekil på den svenska västkusten och mitt hjärta klappar för rosa granitklippor och glittrande hav. Numera bor jag i Trollhättan och trivs mycket bra där också. Naturen, med älven och fallen, är storslagen och finns alldeles om knuten.

Skrivandet är min följeslagare både privat och i mitt yrke som kommunikatör. Idag arbetar jag inom Västra Götalandsregionen. Dessförinnan jobbade jag i mer än 20 år på Saab Automobile. Manuset till den första boken i serien ”Fru Alms magiska resebyrå” påbörjade jag när jag plötsligt stod utan jobb efter Saabkonkursen. Man kan säga att konkursen, hur jobbig den än var, gav mig möjlighet att förverkliga drömmen att skriva en barnbok. Tidigare hade tiden inte räckt till. Fröet till berättelsen om Fru Alm såddes redan när jag var tonåring och familjen flyttade in i mammas barndomshem, ett hus som byggdes i slutet av 1800-talet av min mormors morfar. På tomten växte ett träd - en alm - och jag började fundera på vad det där trädet hade kunnat berätta om det kunnat tala.

Böckerna om fru Alm handlar om medmänsklighet. Jag tycker att det är viktigt att vi lär oss att se varandra utan att döma. Alla bär vi på en unik historia som gör oss till dem vi är – och vi är alla värdefulla.

Det som driver mig i mitt skrivande är lusten till språket, att berätta historier som berör och som kanske sår frön som kan gro till nya insikter. Att möta barn som läst och tycker om berättelserna om fru Alm eller att få veta när en skolklass använt böckerna i sitt värdegrundsarbete är den finaste belöning jag kan få.

Böcker av författaren hittar du här:
Fru Alms magiska resebyrå
Fru Alms magiska resebyrå - Nya och gamla vänner
Fru Alms magiska resebyrå - Raggarbilar och rullstolar

Att inte fega ur