Annika JeppssonAnnika Jeppsson är född och uppvuxen i Jönköping, men bor sedan knappt 20 år tillbaka i Stockholm. Hon har arbetat med journalistik, innehållsproduktion och kommunikation i många år, men tycker om den kreativa frihet som barnboksförfattandet innebär.

Redan som liten älskade Annika böckernas värld. Något av det bästa hon visste var att följa med till biblioteket där hennes farmor jobbade. Att sitta där och bläddra i alla bokbackar var magiskt, säger hon, när hon minns tillbaka.

Annika Jeppsson har skrivit bokserien om den modiga tjejen Marta, som tillsammans med sin bästa kompis Philly råkar ut för olika vardagsäventyr. Genom sina böcker hoppas Annika kunna ge en spännande läsupplevelse, men också skapa en grund för att diskutera svårare frågor med barn. Till exempel ensamhet, vänskap, kärlek , döden och varför det är viktigt att vara sig själv.När Annika skriver tycker hon om att inspireras av verkliga händelser och sedan låta fantasin spinna iväg. Att ta reda på vad som finns under ytan och vem människor egentligen är, driver henne framåt i berättandet. Till böckerna om Marta har hon hämtat mycket inspiration från sina promenader i det område söder om Stockholm, där hon bor.

I bokserien om Marta ingår de fristående delarna:
Marta och Pulkatjuven
Marta och mannen med de magiska gummistövlarna
Marta och det klappande hjärtat
Marta och himlen