Åsa JarringJag vill alltid vara på barnens sida. När de måste slåss mot vuxenvärlden, när de fyller livet med fantasi, färg och nyfikenhet istället för regler, krav och fyrkantighet.

Någonstans inom mig finns en elvaåring, och jag skriver så gärna för henne. I den fyrkantiga verkligheten är jag dock betydligt äldre, född 1967.

I botten är jag journalist och under 25 år var jag anställd på Helsingborgs Dagblad. Där hade jag bland annat hand om Planket, en sida om och för barn i mellanstadieåldern. De senaste åren har jag, i egenskap av skrivpedagog, träffat hundratals barn i skrivarverkstäder som jag anordnat ute på skolor. Att möta alla dessa läsande och skrivande elever ger mig uppslag, energi och lust.

Jag gillar att pilla, gulla och boxas med orden, är språknörd, har jobbat som sfi-lärare och skriver gärna också lyrik och låttexter. Körsång, bad i saltvatten och att gå på Friskis är andra passioner. Men jag gillar också att bara ligga still, titta upp i himlen och tänka.

Jag har gått Lunds universitets författarskola, och skrev där romanen Måste ut. Jag har också gått ”Att skriva för barn” på Linnéuniversitetet, och Skurups folkhögskolas skrivpedagoglinje. I Linnéuniversitetets antologi Barndomsminnen (2018) medverkar jag med ramsor och tramsor – och en figurdikt om Fritt fall.

2022 ges boken Fritt fall, Maja! ut här på Idus. Den handlar om en blyg elvaåring som blir kvarglömd på en rastplats när hon är på väg till nöjesfältet Liseberg.


Böcker av författaren hittar du här:
Fritt fall, Maja!