• Bakom uniformen
Bakom uniformen är en skakande och kompromisslös men också varm och personlig skildring av polisarbete som aldrig nämns eller syns i media.

Polisinspektör Tobbe Isaksson vid Lundapolisen ger här en unik inblick bakom kulisserna vid många av de ärenden han upplevt under sin 20 år långa karriär i yttre tjänst. Följ med på en berg- och dalbana av känslor och intryck där adrenalin blandas med humor, dödligt allvar med distans och där mord, psykisk ohälsa och tragedier beskrivs utifrån en erfaren polis perspektiv.

Boken riktar sig till alla som är intresserade av svensk polis och dess vardag. Du som läser boken kommer få en ny och djupare förståelse för polisens arbete.

"Tobbe skildrar hemska scener när han möter en chockad anhörig som mist en nära eller en person som lider av en psykos. Det är ofta mycket berörande, sorglig läsning om den vardag som är Tobbes och många andra polisers. Tobbe berättar om sina känslor, till exempel i stycket då han är satt att hålla två extremistgrupper åtskilda och anklagas för att vara en nazistälskare och tänker på sin bror som är adopterad från utlandet. Men, allt som oftast skrattar man till. Han vet aldrig vad han möter under ett arbetspass och han måste vara beredd på allt. [...] Bakom uniformen är intressant läsning för såväl poliser, polisstudenter och alla som är nyfikna på hur vardagen kan te sig för en vanlig polis." 
Lektör Erika Storme Martinger, BTJ-häfte 20:2021

"Jag rekommenderar verkligen hans bok Bakom uniformen som ger en lysande bild på spännvidden mellan de olika jobb en polis får åka på. Det är en berg och dalbana mellan skratt sorg och allt däremellan."
Hasse Brontén, Snutsnack

"Boken är oerhört intressant att ta del av och många elever kan inte sluta läsa den."
Tony Erimån, lärare i Samhällskunskap/Kriminologi

"Tobbe Isaksson lyfter polisyrket från dess skugga med en öppenhet och ärlighet som jag aldrig tidigare har läst. Även om boken är kort och lättläst berör den på djupet med dess små och korta historier. Det är många utmaningar, svåra dilemman och tragiska livsöden som Isaksson får möta människor i vårt samhälle som befinner sig i olika former av utsatthet. Jag skulle säga att vi behöver fler böcker som denna för att få en större förståelse för vad polisen faktiskt arbetar med. Det är våra verkliga hjältar som finns där, med polisens mod även om risken är stor att polisen utsätter sig själv för livsfara. Jag rekommenderar starkt att läsa denna bok!"
BokCirkelnn


Författare: Tobbe Isaksson
ISBN: 9789176342961
Bandtyp: Hårdinbunden med 120 sidor
Provläsning: Bakom uniformenPressmaterial omslagsbild: 9789176342961
Pressmaterial författarbild:
Tobbe Isaksson


Skriv en recension

Note: HTML översätts inte!
    Dålig           Bra

Bakom uniformen

  • Artikelnummer: 9789176342961
  • Lagersaldo: 2 - 3 Days
  • 169.00 kr

  • Exkl moms: 159.43 kr

Relaterade produkter

Innanför västen

Innanför västen

Sommaren 2020 gav sig Maria Andersson iväg på en 25 dagar lå..

189.00 kr Exkl moms: 178.30 kr

Från Östermalm till Hinseberg

Från Östermalm till Hinseberg

Toppmäklaren som hamnade på kåken - En berättelse om tiden i..

179.00 kr Exkl moms: 168.87 kr

Mellan väggarna

Mellan väggarna

Våldsutsatta kvinnor berättar sin historia som den aldrig be..

189.00 kr Exkl moms: 178.30 kr

4 minuter och 8 sekunder - Miraklet i Gottröra

4 minuter och 8 sekunder - Miraklet i Gottröra

Cecilia och Karin överlevde flygkraschen. Det här är deras b..

179.00 kr Exkl moms: 168.87 kr

Taggar: polis, Lund, uniform, blåljus, tunna blå linjen, kollegor, spänning, verkligheten, konflikt, narkotika, alkohol, mord, självmord, misshandel, psykisk ohälsa, empati, medmänniska, sorg, död, hemlöshet, utsatthet