Cecilia Rojek

Fotograf: Evelina Carborn
CECILIA ROJEK växte upp i Strängnäs. Med en avstickare till Medelpad och Skåne bor hon sedan 11 år tillbaka utanför Stockholm med sin familj. Hon arbetar som skribent, copywriter och content creator. I sitt författarskap väver Cecilia gärna samman äventyr, mystik och känslor med historiska platser och spännande fakta.

Århundradets gangsterkupp utgiven 2020 är den tredje, och fristående delen, om Morris och hans systrars spänningsfyllda äventyr med änglapappan.

Cecilia debuterade som barnboksförfattare 2017 med kapitelboken I raketfart med änglapappan, Idus Förlag, som bland annat uppmärksammades av SVT.se/Barnkanalen. 2018 gav Idus förlag ut uppföljaren, Äventyr i havsdjupen. Cecilia har också skrivit skräck- och relationsromaren Poltergeisten. Utgiven 2020 av Ordalaget Bokförlag. Cecilia är även medförfattare till fantasyserien Constancias rike. En ljudboksserie för barn mellan 5 och 10 år, framtagen av Mikael Rosengren. Här kryddas äventyren med spännande ljudeffekter och stämningsfull musik. Hon skriver också ljudböcker om uppfinningsrika Lilly, för barn mellan 3 och 6 år.


Här kan du läsa mer om mig
www.ceciliarojek.se

Böcker av Cecilia hittar du här:

Århundradets gangsterkupp

Äventyr i havsdjupen

I raketfart med änglapappan