David Henson

David Henson har illustrerat den första boken i bokserien
Rex och Rut för IDUS förlag. David arbetar som illustratör och röntgensjuksköterska.

Född i Harare, Zimbabwe. David växte upp i England och flyttade senare till Sverige för att vara med sin kärlek. Han är nu baserad i Malmö och har 2 döttrar.

Du kan hitta Davids portfolio här: www.behance.net/ohmybeard

 

OM BOKEN
Rex och Rut - Sjukhustjuven, en barndeckare i sjukhusmiljö. Detta har varit ett jätte roligt projekt att jobba med. Inte minst för att det utspelar sig i en miljö som jag till vardags jobbar i som röntgensjuksköterska. Jag tycker om att även om boken utspelar sig i sjukhusmiljö ligger fokuset på kreativitet och relationen mellan de olika karaktärerna. Jag möter många sjuka barn med deras anhöriga på mitt arbete och precis som i boken är det viktigt för barn att vara barn oberoende hur sjuka de är.

Det blev naturligt för mig att lägga focus på just kreativitet och relationer i bilderna. Jag ville att de skulle spegla spänning och samtidigt vara varma. Eva gav mig full frihet att utveckla karaktärerna och det var då viktigt för mig att styrkan från vart barn skulle ses, inte minst för de två kvinnliga ledara i boken (Rut och Doris). Jag tyckte också om mångfallden av bakgrund, etnicitet, sjukdomar och yrken som finns reprecenterade.

Böcker av David hittar du här:
Rex och Rut – Sjukhustjuven
Rex och Rut - Källarmonstret
Rex och Rut - Spöket i väggen
Rex och Rut - Vampyren
Edwin och klänningen