Diana Hancock

Mitt namn är Diana Hancock och jag bor i den fantastiska kuststaden Göteborg. Jag studerar till socionom och tar min examen i juni 2019. Jag arbetar vid sidan av studierna och bokskrivandet som socialsekreterare. Jag delar min vardag med två busiga katter och min man Petter (katterna har också fått komma med i boken vilket jag tycker är extra kul). När jag inte sitter vid datorn och skriver hittar du mig säkerligen med en pensel i handen då jag har ett stort intresse för måleri.

Jag fick idén till boken ”När Herr Normsson träffade hen” när jag var på ett spa under vintern 2017. Jag gick med russinfingrar hem och skrev ner idén och ett år senare blev det en bok. Det är ingen slump att det blev en normkritisk bok då detta tänkande upptar stora delar av socionomprogrammet och det är jag glad över.

Med boken vill jag framhäva att det är viktigt att alla har rätt att göra som de känner för. Det ska inte finnas begränsningar för någon när de går in i en leksaksbutik eller klädbutik. Alla ska få välja fritt gällande vad man vill leka med och vad man trivs bäst i för klädesplagg. Det kan ingen annan än en själv veta bättre och det vill jag förmedla med denna bok.

Att ha diskussionen om normer och hur de påverkar mig, har hjälpt mig att förstå att normer också går att bryta. Men först måste de synliggöras. Detta hjälper Herr Normsson och Hen till med.

 

Fotograf: Åsa Lännerström.


Böcker av författaren hittar du här:
När Herr Normsson träffar Hen