Ellinor Mårtensson

Ellinor är en person som när hon gör introvert/extrovert-test alltid hamnar precis i mitten, vilket lär heta att man är ambivert. Ellinor gillar med andra ord att stå i centrum och underhålla andra människor den ena dagen, för att dagen därpå inta en ytterst passiv roll och bara lyssna, alternativt spendera dagen isolerad från andra människor. Hon är också en ”å ena, å andra, å 394:e sidan”-människa, och tycker generellt att många åsikter är överskattade eftersom de kan förändras övertid. Om hon ska åka hem till en person hon aldrig varit hemma hos tidigare ser hon fram emot detta 1000 gånger mer om hon får reda på att personen i fråga äger husdjur. Alltså gillar Ellinor djur väldigt mycket, och har nyligen skaffat en ny kompis i form av en kattunge. Han heter Zizou, efter fotbollsspelaren Zinedin Zidanes smeknamn.

Ellinor har många intressen och tycker om att testa på nya saker, men dessvärre vinner latheten och det som känns lättast tillhands allt för ofta över det som jag egentligen mår bäst av att göra. Sång, dans och musik har Ellinor pysslat med på ett eller annat sätt genom hela livet, och dessa aktiviteter har blivit lite av en identitet. Som i ”Vem är jag om jag inte sjunger/om jag inte skapar musik?” Hon har en lite brokig relation till musik, eftersom hon ofta känner ett tydligt motstånd inför att utöva den, samtidigt som alla de bästa stunderna i mitt liv på något vis kan kopplas till musikutövande. 

Om någon frågar Ellinor  ”Vad drömmer du om?” är svaret detsamma i dag som för 15 år sen: Att upptäcka hela världen. Om Ellinor hade obegränsat med pengar skulle hon, förutom att spendera dem på nära och kära samt skänka pengar till välgörenhet, vara på resande fot nästan jämt. Zizou skulle bli världens mest beresta katt. 

Borta bra, men hemma bäst? Ellinor trivs trots allt väldigt bra där hon bor, i ett rött trähus en bit ut på landet tillsammans med sin pojkvän och tillika bästa vän.  


Böcker av författaren hittar du här:
Merci Maj! På äventyr i Frankrike