Emelie Nirland 

Jag har skrivit så länge jag kan minnas, både musik och texter. Trots att jag fyllt 45 år har jag enligt mina vänner barnasinnet kvar. Det har jag haft nytta av när jag skrivit manus till böcker för barn. Jag skriver helt enkelt de sagor jag själv skulle ha velat höra då jag var liten. Livet som ung kan vara tungt och ibland kan man behöva lite verklighetsflykt. Fantasi och humor står alltid i centrum i det jag skriver. Min erfarenhet är att man lättare når fram med sitt budskap om man får människor att dra en smula på smilbanden. Jag älskar även att förmedla glädje genom de sånger jag skriver. Allt jag skriver har en melodi, vare sig det är text eller musik.

I höst kommer ”Dagen då morfar blev pojke” ut hos IDUS och det ser jag med spänning fram emot. Tidigare har Whip Media förlag gett ut två av mina böcker, ”Handla rätt” och ”Degen som inte slutade jäsa”. I vår ger dessutom samma förlag ut min debutroman ”Statisten”.

Skrivandet har pågått parallellt med arbeten inom olika serviceyrken där jag fått oerhört mycket inspiration och idéer. Efter 20 år bakom luckan i en korvkiosk har jag troligtvis hört det mesta. Alla människor bär på en egen historia, bara man tar sig tid att lyssna.

 

Böcker av författaren hittar du här:
Dagen då morfar blev pojke