Emma Frey-Skött

Jag är barn- och ungdomsboksförfattare och jag debuterade 2014 med en lättläst bok som heter Sveket. Att skriva lättläst är något jag brinner för då det finns så många barn- och ungdomar som av olika anledningar kämpar med sin läsning. Jag skriver ofta om hur det är att vara barn i åldrarna 9 – 13 år och allt som händer just när man befinner sig i den åldern. Men jag skriver även gärna skräck eller texter som passar i Pixiböcker. Förutom detta driver jag ett mikronovellprojekt på Instagram under namnet Obroddad.

Till vardags arbetar jag som projektledare på bokförlaget Natur & Kultur och då med läromedel för mellanstadiet. Jag är även frilansskribent med lättlästbearbetningar samt lärarhandledningar som specialitet. På fritiden ägnar jag mig åt mitt skrivande, klättring, boxning och styrkelyft. Min familj består av min särbo Jörgen, mina katter Astrid och Siri, Jörgens katt Folke Polkagris och hunden Leo-Lennart.

Vill ni att jag kommer på Författarbesök kan ni boka mig via Författarcentrum Östs hemsida, http://ff.forfattarcentrum.se/forfattare/3216/Emma_Frey_Sk_tt

Jag har även en blogg som heter Tant Emmas bravader, www.tantemmasbravader.wordpress.com där jag skriver om ditten och datten, loppisfynd och mina böcker så klart. Jag är även läromedelsförfattare och har blivit utgiven på Natur & Kultur och Liber.


Böcker av författaren hittar du här:
Gurktjuven