Erik Grönwall


Erik är artist och sångare i grunden. På Eriks meritlista finns inget mindre än att han stod som Idolvinnare 2009. Efter det har ni kanske hört Eriks stämma i låten ”Higher”, i rockbandet H.E.A.T. eller i rockbandet Skid Row som frekvent spelas på radio och sålt miljontals album. Han blev via musiken ”intvingad” till företagandets värld och har sedan idolvinsten startat flera företag och projekt, bland annat ett artistmanagementbolag, ett produktionsbolag, en pub, en musikfestival och en musik-startup i Sydafrika.

Eriks dröm var, redan som liten, att bli artist och musiker. I vuxen ålder hittade han ett sätt att uppfylla den drömmen. Innan Idol var han karaokevärd och åkte runt i Stockholms förorter för att hålla i underhållningen. Det var inte hans slutmål, men han fick jobba med det han älskade (musiken) och hittade därifrån sätt att fortsätta göra det. Han har i USA jobbat tillsammans med artister som John Legend, Sara Bareilles, Alice Cooper med flera och för sin insats i Jesus Christ Superstar, som direktsändes på tv-kanalen NBC inför miljontals tittare, blev Erik nominerad till en Grammy i Los Angeles.

Erik har skapat sig ett liv som han varken vill eller behöver ta semester ifrån. Han turnerar runt hela världen med sin musik och han kan välja att driva sina projekt hemifrån eller utomlands. Han gillar att stiga upp tidigt på morgonen med känslan av att kunna anpassa sina dagar som han vill. Därför skapar han förutsättningar för just detta.

Böcker av författaren hittar du här:
Vägen till frikedom