Eva Gottfridsson


Eva Gottfridsson är född 1963 i Sigtuna, men bor sedan många år tillbaka i Skokloster och satsar nu på att skriva på heltid.

Författaren har levt med ponnyer och hästar ända sedan barnsben, först på ridskola som elev och instruktör, senare med egen ridhäst som tränades och tävlades i lätta klasser. I mitten av nittiotalet fick hon en hästbok publicerad och för honoraret betäckte hon sitt sto. Fölungen är numera 26 år, pensionär och fortfarande i författarens ägo.

Det som i tidiga år väckte läslusten som senare ledde fram till doktorandstudier i engelsk litteratur var hästböckerna. Längtan efter att själv bidraga till hästboksgenren är därför en gammal dröm som går i uppfyllelse, men även ett sätt att förmedla en syn på hästar och kamratskap som författaren upplever som enormt viktig.

Böckerna sätter hästen i första rummet, men utforskar också den unika gemenskap som ofta uppstår i stall. Ursprung, ålder, kön, status blir definitioner som suddas ut när man delar kärleken till hästar. Olikheter kan vara stärkande. Civilkurage är en värdefull egenskap. Kunskap är styrka.

 Målsättningen med böckerna är att öka ungas läslust och läsförståelse, samtidigt som de höjer kunskapsnivån om hästar och ridning. 

Böcker av författaren hittar du här:
Ali & Dagge : Fälttävlanslägret