Gabi Frödén

Gabi Frödén bor och arbetar som frilansande illustratör och designer i London. Hon har bland annat arbetat tillsammans med the Guardian, the Observer, Huffington Post och BBC. Flera av hennes tryck och produkter kan köpas i Svenska butiker. 

 Jag debuterade med en egen författad bok om en Morfar som blev kär, för många år sedan nu, och har sedan dess illustrerat flera barnböcker, men framför allt har mitt arbete lett mig att arbeta med olika välgörenhetsorganisationer. Jag har illustrerat vittnesmål från människor som varit med om de mest fruktansvärda saker. Det känns enormt meningsfullt. Att få dela deras berättelser i bild. När barnböcker är som bäst tycker jag att de diskuterar hur man kan överkomma orättvisor ochsvårigheter, eller brottas med tankar och känslor man inte förstår.

Jag har haft väldigt roligt med böckerna om Sven. Han är en fundersam och kluven kille, som vill göra rätt, men inte alltid vet hur. Det underbart när författare och förlag ger så pass mycket frihet att man kan hitta ett kul sätt att illustrera manuset på.Jag har blivit väldigt fäst vid Sven och hoppas han lever vidare i fler böcker framöver.

Böcker av Gabi hittar du här:
Våga testa, Sven!
Var inte avundsjuk, Sven!
Juno och kosläppet
Mi & Pär – lika som bär!
Hamsterresan!


Kika på mina tidigarearbeten här:
www.gabifroden.com