Gun-Britt Bergström LindellJag är född i Uppsala där jag också växte upp. Efter många års juridikstudier kom jag underfund med att jag valt helt fel yrkesinriktining. Det var ju journalist jag ville bli. Under journalistutbildningen träffade jag min blivande man och hamnade på så sätt i hans skånska hemtrakter.

Vår familj, i början bestående av tre barn och sedan minst två hundar, har flyttat omkring en del. Vi har bland annat bott i Helsingborg, Växjö, Örkelljunga, Falkenberg och nu sedan 2012 är vår fasta adress i Osby. Efter att i många år haft anställningar på olika tidningar valde vi så småningom att börja frilansa. Mellan reportageresor och skrivande växte tankarna allt starkare hos mig att jag ville skriva något annat. Böcker för barn.

Att formulera en berättelse i bokform är något helt annat än att återge en intervjuad persons historia, det blev jag snart medveten om. För att lära mig hantverket från grunden har jag därför gått flera universitetskurser i kreativt skrivande. Dessa kurser har gett otroligt mycket.

2017 debuterade jag som författare på Idus förlag och har sedan dess gett ut tre böcker.

Bildtext: Gun-Britt Bergström Lindell tillsammans med faraohundarna Django och Herman.
Foto: LASSE LINDELL

Böcker av författaren hittar du här:
Russintårtan och Sörgårdsmysteriet

Författarcentrum:

Gun-Britt Bergström Lindell