Gunilla Granbom

Gunilla Granbom är författare till serien Hemligheten i Haga för barn 7–12 år. Det är en  äventyrlig tidsresa som utspelar sig i nutid och på 1700-talet med en magisk trollrot som portal till spännande äventyr i historisk miljö. Hagaparken i Solna är historiens nav. Huvudpersonerna är tre flickor, 10 och 13 år.

Gunilla skriver om fantasi och magi, om att våga och växa, och om nyfikenhet, tillit och vänskap. Hon vill ge barn och vuxna sköna högläsningsstunder tillsammans, och hoppas kunna inspirera andra till att läsa, skriva, berätta, fantisera och drömma. Till yrket är Gunilla språkkonsult i svenska. Hon granskar, skriver och anpassar texter och håller kurser och inspirationsföreläsningar i exempelvis retorik och klarspråk. Hon gör gärna författarbesök på skolor och bibliotek och delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper som språkkonsult och författare.

För att fantasin ska få fart behöver Gunilla röra på sig. Hon är ledare på Friskis & Svettis, Stockholm, och tar långa promenader i Hagaparken. Hon gillar även teater och musik, och hon läser och skriver förstås så mycket hon hinner.


Böcker av författaren hittar du här:
Hemligheten i Haga
Månuret
Silversländan
Smaragdas saga
 
Mer om Gunilla och hennes skrivande
Gunillas webbplats: http://www.concisio.se
Kontakt: