Helen Wigh


Jag debuterade i mars 2021 med min spänningsroman för vuxna och kort därefter publicerades min första barnbok ”Fisen Fartdåre”. Fisen Fartdåre är en karaktär som levt med mig och mina barn under ett par års tid och vi har alltid tänkt att Fisen skulle kunna glädja fler familjer, vilket gjorde att jag skrev ner en berättelse om honom och hans vänner. Tillsammans med illustratören Katarina Vintrafors skapades Fisen Fartdåre med färgsprakande, roliga bilder. Fisen vill lätta upp stämningen i varje hem och även locka barn till läslust.

Förutom att skriva både barn- och vuxenböcker arbetar jag som svenskalärare på en låg- och mellanstadieskola i Karlstad. Arbetet känns väldigt viktigt och jag gläds åt relationerna jag bygger upp med eleverna och får följa med längs vägen när de utvecklar sig i sitt språk och kunskapsinhämtande. Att vara en så god förebild som möjligt är alltid mitt mål och om jag kan få elever att känna läslust är mycket vunnet.

Ni kan följa mig på Instagram och Fisen Fartdåre har en egen Instagram-sida. Häng gärna med och ta del av olika upplevelser som Fisen genomgår med alla sina vänner. Det kommer bli en braksuccé.


Böcker av författaren hittar du här:
Fisen fartdåre