Nina StatheusNina Statheus, född 1978, bor intill en å ett killevipp utanför Nyköping. I Mina-vänner-boken från lågstadiet lyser ett ord, Författare. Med hittepåord och språkmelodi finns alltid något nytt att upptäcka och ett äventyr att uppleva tillsammans. Stort som litet.

Sjungandes genom restaurangkök, lärarjobb och skrivkurser fram till bibliotekets vrår och skrymslen har hon rest och fantiserat sig fram i de härligaste delar av världen.

Hösten 2019 mötte vi hennes karaktärer Lugn och Fin för första gången i bilderboken Lugn och Fin på Spökjakt. Där får vi Följa med in i en magiskimrande och spöklik värld där konstiga spår finns och märkliga saker händer. Och kanske finns det ett monster eller två under snurriga trappen.

Hösten 2020 får vi möta Lugn och Fin igen, men i en betydligt blötare miljö. Lugn och Fin ska till bästaste badhuset. Där ska de bada och dyka. Svirvlande hoppigt och plaskigt. Bland pirater och flängiga folk. På jakt efter silvergrodans skatt. Blötaste badet väntar!

Våren 2022 får vi möta den fristående uppföljaren Lugn & Fin på Gottisjakt. I denna är Lugn och Fin verkligen något på spåren! För någon äter godis precis överallt, fast det inte är lördag. Så får man inte göra, det är sant sen, alltid. Skurken måste stoppas, innan allt gottis är slut …

Böcker av författaren hittar du här:
Lugn & Fin på spökjakt
Lugn & Fin på skattjakt
Lugn & Fin på gottisjakt
Mormor på Ärtan

Filmtrailer: Lugn & Fin på skattjakt