Jan-Erik Ullström

Jan-Erik Ullström föddes 1977, men började skriva först 2009.

Hemstaden Skövde har fått en mångbottnad författare.
Första romanen tog 1 år att färdigställa. Den senaste 62 dagar. Som barn lekte han sig fram genom all ledig tid. Skolan var bitvis en kamp mot de barn som letade hackkycklingar. Detta gjorde att han vid hemkomst ofta tog sig ut i skogen. För att sitta under trädens kronor och lyssna till vinden. Där skapade barnet världar som bara det hade tillgång till. Nu får alla kliva in och det är vi glada för! Det är inga små skapelser som träder fram, när författaren Jan-Erik Ullström låter sinnet löpa amok. De är väldiga.
 
Till våren 2015 ges hans femte bok ut. En överlevnadshandbok för barn. Fem böcker; fyra genrer. En författare att hålla ögonen på. Obunden av regler, måsten och rädsla skriver han det som sinnet vill. Enligt egen utsago har han lovat sig själv, att aldrig lägga band på sin kreativitet. Syftet är att få människan i läsaren att tänka efter. Att känna. Just nu är det skrattet som står i centrum.  Skrattet och att lära barn om överlevnad!
 
"Vägen till att finna en mening, blir vad du gör den till. Fram till att jag började skriva gav livet mig både kärleken och mina underbara barn. Tiden innan min litterära debut lärde mig mycket. Insikter och livslånga vänner slog följe på min vandring genom glädje och vedermödor. Som obotlig optimist var och är det oftast lätta kliv framåt. Jag skapade mängder under mina första 32 år, men aldrig i text. De är mina meningslösa år, fulla av mening. Nu har jag funnit mitt kall och därigenom mig själv."
 
Bibliografi 
•    Vägen till Umbria, del 1. Mörkersdottir förlag. 2011. (Sci-fi/fantasy)
•    Vägen till Umbria, del 2. Mörkersdottir förlag. 2011. (Sci-fi/fantasy)
•    Med slutna ögon. Idus förlag. 2012. (Thriller/kriminal)
•    Frid & Fröjdh. Idus förlag. 2014. (Feelgood)
•    B.L.ÖH. Barnens Lilla Överlevandshandbok. Idus förlag. 2015.
 
Övrig publicering 
•    Whildeanska Quadrologin. Antologi. Notis förlag. 2013-2015.
•    Bonne Nouvelle nr 1. 2013 - Tema skräck. Vulkan förlag. 2013.

Böckerna hittar du här:
Frid & Fröjdh
Skrot & Korn
Knall & Fall
Far & Flyg

B.L.ÖH Barnens Lilla Överlevnadshandbok

Sagor utan slut
Fler sagor utan slut