Jenny Jansson

Jenny Jansson är född 1984 och uppvuxen i Långalma i Uppland. Numera bor hon i Sundsvall tillsammans med sin dotter.

Jenny har skrivit och hittat på historier sen hon var liten och drömmen har alltid varit att få en egen bok utgiven. Jenny tycker att det är en häftig känsla att bygga upp en egen värld med karaktärer, miljö och händelser..

Mycket av det hon skriver utspelar sig där hon växte upp. Mycket av inspirationen kommer också från resor. Att sitta på en buss, tåg eller flyg där man träffar på otroligt många olika sorters människor är rena drömmen för henne när hon skriver.

Mille och monsterspindeln är en bok som tar upp att allt kanske inte är så farligt som det verkar vara från början. Rädslan gör att en liten spindel blir en monsterspindel, fast det egentligen är en alldeles vanlig liten spindel. Något blir så läskigt att det tar över ens liv och man vågar inte längre göra saker på grund av sin rädsla.

En av karaktärerna, Sorella, sitter i rullstol och är som vilken liten tjej som helst. Hon följer med sin kompis Mille hem efter förskolan för att kolla på monsterspindeln. Istället för att vara rädd så är hon nyfiken. Bara för att hon sitter i rullstol betyder inte det att hon är annorlunda mot andra barn med fungerande ben. Hon kan också leka och följa med kompisar hem.

I boken nämns bara Milles pappa som förälder och det är ett medvetet val. I dagens samhälle ser allas familjer olika ut och här får läsaren själv fundera över om Mille bara har en pappa eller om pappan är tillsammans med en tjej eller kille.

 
Böcker av författaren hittar du här:
Astrid och flickan i skogen
Mille och monsterspindeln
Frank och födelsedagskalaset