Johanna Lundgren


”Det finns så mycket att vara tacksam för. Mest tacksam är jag över att få fortsätta finnas till.” Det är jag som har sagt det där och jag står fast, varje dag. I mitt liv finns just nu utrymme för mig. Mig som Johanna, mig som mamma, mig som pedagog, mig som författare. Det finns en kraft i oss människor som jag inte visste att jag besatt förrän jag blev tvungen att använda den. 2018 fick jag bröstcancer och under och efter min cancerresa växte så mycket till liv i mig. Lusten att skriva, lusten att testa på nytt, lusten att lyssna och finnas till. Den tog jag tillvara och det är jag mig själv evigt tacksam för.

Jag bor tillsammans med min man, dotter och två bonussöner i ett stort hus i den lilla staden Ödeshög. Här är jag inte född och uppvuxen, men här trivs jag väldigt bra. Jag finner mycket kraft av naturen, älskar att påta i trädgården och odla lite smått . Jag anser även att vi människor blir så mycket klokare av att lyssna på de små omkring oss och kanske är det inte så märkligt att jag arbetar som lärare i fritidshem både i förskola och fritidshem i nuläget.

I min bok “Juno och Flintismamman” hoppas jag kunna stötta familjer som är eller har varit i närheten av liknande situation som jag och min familj, samt hjälpa till att samtala om cancer tillsammans med yngre barn på ett lättsamt sätt. Boken handlar om Juno och hennes mamma som blir flintis som morfar pga all medicin hon behöver ta. Du får följa med på deras kärleksfulla resa genom cancerbesked, behandling och tillfrisknande.

Böcker av författaren hittar du här:
Juno och Flintismamman