Karin Tuvell

Jag är född och uppvuxen i Söderbärke, en liten ort i södra Dalarna.

Från begynnelsen utbildade jag mig till kock, men skolade om mig till lärare på grund av en arbetsskada. Mina ämnen (legitimerad) är matematik, fysik, biologi samt religion på högstadiet, samt naturvetenskaplig specialisering på gymnasiet.
Vid sidan av läraryrket lästes “små” kurser då och då. Bland annat Kökets kemi och sensorik, men mest var inriktning mot IT (Webbdesign, Användbarhet och tillgänglighet, IT för skolan, IT och lärande, samt Ljud och bild produktion) som är en av delarna jag jobbar med nu.

2011 blev jag och min man egna företagare genom att köpa en kontorsfastighet som utvecklades i sann entreprenörsanda. Sedan hösten 2012 jobbar jag deltid som läromedelsförfattare i matematik åt Digilär. Sommaren 2013 slutade jag mitt jobba som lärare för att gå in på heltid i företaget och jobba vidare med läromedlet. Den del som jag, mer eller mindre, är ansvarig för i företaget är 200 m² gym. I och med det har jag vid sidan om utbildat mig till hälsocoach, personlig tränare och kostrådgivare.
I slutet på 2014 utvidgades företaget med ett mikrobryggeri.

Matlagning är ett stort intresse, att umgås kring maten och matlagningen. Prova nya rätter med influenser från hela världen.Kokboken Kokbok för gamers som inte orkar har legat och gnagt i bakhuvudet ett tag. När jag jobbade som lärare ser man ungdomar slarvar med maten, framför allt spelande eller serietittande ungdomar. Onyttigheter tar över. En del ”klarar” inte av göra iordning något själva utan litar helt på – nu generaliserar jag – att mamma fixar. De ”orkar” inte försöka själva då de har ”viktigare” saker att göra.

 Jag funderade en hel del på hur man når ungdomarna och hur man får dem att förstå vikten av en bra kost och faktiskt ta ansvar själva. Den utlösande faktorn till boken blev min mans son (18 år) som var själv hemma när vi var på minisemester i 3 dagar. Han åt rostat bröd i tre dagar!

 
Här hittar du Karins bok:
Kokbok för gamers som inte orkar 2.0
Vegetarian på riktigt?