Kerstin Holmstedt


Som uppvuxen på landet har jag starka band till naturen. Jag bor i Göteborg och har naturen nära mig på mitt lantställe i Skenetrakten, där det finns både skog och sjö.

Ritat har jag gjort ända sedan jag var liten, påhejad av föräldrar och lärare i skolan. Tidigt upptäckte jag det roliga i att illustrera bildberättelser för barn. Jag gjorde diabildsserier och bildspel som jag sedan åkte ut på turné med och visade för barngrupper på olika platser. Bildserierna köptes sedan upp av Bibliotekstjänst för utlåning i bibliotek.

Som utbildad illustratör och grafisk formgivare (HDK i Göteborg) har jag jobbat mest med tidnings- och läromedelsillustration. Jag tecknar bilderna för hand och jobbar vidare digitalt med färg, mönster- och fotocollage. Jag har tidigare illustrerat två bilderböcker för Bokförlaget Opal, Koaffären och Koltrastflickan, av Annica Schönhult.

På 80-talet var jag en av illustratörerna för SVT:s Julkalender Stjärnhuset och illustrerade även SVT-produktionen Kåldolmar & Kalsipper, Nationalteatern. På Västergötlands museum, kan man se väggmålningar om ”Pestens ankomst till Skara på medeltid” som är gjorda efter mina förlagor.

 Jag tycker om att teckna känslor, relationer och jag får starka band till mina huvudfigurer. Så jag känner ofta lite vemod när sista bilden i berättelsen är gjord.

Vill ni se mina illustrationer gå in på
www.kerstinholmstedt.se

Böcker av illustratören hittar du här:
Juno och Flintismamman