Lasse Nohrstedt


Foto: Riccardo Palombo

Jag heter Lasse Nohrstedt och är mellanbarn i en syskonskara av tre bröder. I grunden förskollärare sedan 1978 som sett insidan på både förskolan, förskoleklassen och lågstadiets klassrum. Vidareutbildad inom psykologi och pedagogik men som ändå valde journalistbanan under 1990-talet. Resultatet blev sjutton år som pendlare från Uppsala och ett visitkort som redaktör och chefredaktör vid Lärarförbundets tidningsavdelning i Stockholm.

Men storstadsliv är inte min bästa gren så när sonen Martin flyttat in i sitt gruppboende och dottern dragit iväg till Göteborg så for jag själv med pick och pack tillbaka till mitt barndoms Dalarna.Här är luften hög, med skogen och sjöarna tätt intill den Faluröda stugan. Och framförallt lugnet.

Med skogen full av svamp och bär, med fin insjöfisk i tjärnarna och bara två timmars resa till Uppsala och Stockholm riskerar jag inte att försaka något. Men för att överleva på landet behöver man vara tusenkonstnär och jag har alltid gillat att spelat musik, föreläsa och hålla i utbildningar. Om det kniper så kan jag göra filmer också.

Böcker av författaren hittar du här:
Du kan kalla mig Pepsi