Lena ForoutanMitt namn är Lena. Jag är 38 år. Under mitt arbetsliv har jag provat mig fram i olika yrken och bland annat jobbat som gravör, konstnär och entreprenör. Sedan tre år tillbaka har jag en lärarlegitimation i estetiska ämnen och undervisade ett tag i grundskolan. I nuläget läser jag sjuksköterskeprogrammet och jobbar extra inom vård och omsorg. Detta tycker jag också är en väldigt spännande sysselsättning. I hela mitt liv har jag haft en nära anknytning till konst och litteratur. När jag var liten ägnade min mamma och mormor mycket tid åt att teckna och göra olika slags hantverk tillsammans med mig. Det är min familj som inspirerat mig med kreativt skapande och klassisk litteratur. Själv har jag två barn och jag fortsätter familjens tradition att öppna en fantasivärld av kreativt skapande och böcker för dem.

Ett av mina största intressen är att måla bokillustrationer. Jag tycker att illustrationer är en typ av konst som även fyller en pedagogisk roll i barnuppfostran. Illustrationer som är gjorda med kärlek och på ett professionellt sätt kan lära barnen olika estetiska uttryckssätt. Det kan även fördjupa barnens förståelse kring vad som är rätt och fel.

På min fritid ställer jag ut mina tavlor, läser böcker, går på olika föreställningar vid Göteborgsoperan och tränar på gym. Som konstnär har jag erfarenhet av och behärskar olika genrer och målartekniker. För mig är det lika roligt att teckna i en klassisk akademisk stil som att måla dekorativa motiv i en mer modern teknik.

For mer information, se gärna mitt konstnärliga  och pedagogiska arbete på min hemsida: www.art-lena.se

 Böcker av illustratören hittar du här:
Mitt livs träd