Lena Forsaeus


Lena Forsaeus, civilekonom jobbar som projektledare på internationell marknadsavdelning i modebranschen, är född och uppvuxen i Göteborg, gift med Marcus och har tre barn, Nora (f 2004 d2012), Ivar (f 2007) och Harry (f 2013).

En fredag i september år 2010 stressade Lena hem från jobbet, hämtade barnen och landade i soffan med fredagsmys. Dagen efter förändrades livet för alltid. Äldsta dottern Nora fick en cancerdiagnos och dog arton månader senare. Kvar blev Lena, Marcus och lillebror Ivar då fyra år. Under Noras sjukdomstid och efter att hon dog saknade Lena barnböcker som handlar om döden utan naturliga orsaker som ålderdom eller husdjur. Som en uppgift i kursen ”Skriva” på Göteborgs Universitet kom det första kapitlet i debutboken ”Nils och den blinkande stjärnan” till. Lena drömmer om att skriva fler böcker och vill att vi ska våga prata mer om döden.

”Jag tror inte att vi blir mer rädda för döden för att vi pratar om den utan mindre, och kanske kan det hjälpa oss att få syn på livet, det vi lever här och nu”.

Lena har läst flera skrivarkurser vid Göteborgs Universitet och Berghs School of Communication. Privat skriver Lena i den egna bloggen Leva med sorg och gästbloggar då och då på Barncancerfondens blogg.

Boken av Lena hittar du här:
Nils och den blinkande stjärnan
Ballonger mot himlen