Lovisa Bengtsson


Jag är uppväxt i härliga Varberg och som liten hade jag svårt att slita mig från bild och pysselrummet på förskolan. Det var dock främst digitala media som fångade mitt intresse och därför var det först i tonåren när jag fick tag i min första ritplatta som jag blev seriös kring att skapa bilder och illustrationer. Jag uppskattar enkelheten i det digitala mediet, ingen röra och väldigt förlåtande kring misstag, samtidigt som det finns ett oändligt djup av tekniker att sätta sig in. Lätt att lära, svårt att bemästra som de säger.

Jag älskar berättande i alla dess former och för mig är det bästa med illustration att få se en berättelse eller idé ta fysisk form framför ögonen. Den mest spännande delen av att skapa en bild är alltid de första stegen när idén får komma till verkligheten i en skiss och potentialen av det färdiga verket börjar uppenbara sig.  Därför ser jag fram emot många olika projekt i min framtid.

Vart tar bajset vägen – från toalett till reningsverk är min första bilderbok och det har varit väldigt roligt att få skapa bilderna till detta unika projekt.

Ni hittar mer av mig på min portfoliosida: lollovovisossa.mystrikingly.com


Böcker av författaren hittar du här:
Vart tar bajset vägen – från toalett till reningsverk