Maria AlmkvistMaria är mitt namn och jag är bosatt i Blekinge, men är skåning i grunden. Jag arbetar som teaterpedagog sedan många år och har skrivit en hel del manus, som spelats av barn och unga.

Trots att jag är en riktig skogs-människa har jag nu hamnat i ett villakvarter sedan några år tillbaka. Där bor jag i ett rött trähus tillsammans med min ungdomskärlek. Efter nästan tjugo år isär hittade vi varandra igen och det är fortfarande lite overkligt. Ibland är verkligheten som en saga. Eller bättre till och med!

I vårt hem finns det alltid lakrits, minst tio sorter behöver finnas att välja bland och självklart ska den vara salt. Ostbricka förekommer också ofta, tillsammans med goda kex. Som såklart ska uttalas ”checks”.

För att balansera allt det goda i livet ser jag till att komma ut på långa promenader, gärna där det går att logga en eller annan geo-cache samtidigt. Även yoga är en viktig del i vardagen. Och inget går upp mot att höra ljudet från en spinnande katt, gärna med en sprakande brasa i bakgrunden. Trots att jag egentligen är en galen katt-tant har jag ingen egen katt för tillfället, utan får passa på att klappa andras när tillfälle ges.

Skrivandet har alltid varit en viktig del i mitt liv, både i det lilla och i det stora.

Kaffekampen är min första barnbok, som jag fått förmånen att skriva texten till, utifrån Felicia Ransmarks idé. Självklart börjar min dag med en kopp kaffe. Eller flera egentligen …


Böcker av författaren hittar du här:
Kaffekampen