Marie Bosson Rydell
Jag heter Marie Rydell, är utbildad förskollärare och Utomhuspedagog. Har fuskat som författare vid sidan om i ca 20 år, har ett femtiotal böcker på mitt samvete. Jag har med mitt arbete som ungdomsledare både i Brukshundsklubben och Friluftsfrämjandet kommit i kontakt med många olika typer av barn och ungdomar. Alla behöver de olika hjälp, stöd och instruktioner för att få ut mesta möjliga av kursen, utflykten eller lektionen de är på. Jag har även varit ute i skolor med min Pedagoghund och även där sett vad ett annorlunda undervisningssätt kan ha för betydelse för många barn.

Jag gillar att vara ute i skog och mark, tillsammans med andra, med mina hundar eller helt själv. Jag tycker om att motionera, just nu blir det en hel del springturer och några simpass i veckan.

Marie Bosson Rydell bor i Derome strax norr om Varberg. Hon är förskollärare och författare,har gett ut läromedel för Tengnäs och BetaPedagog, samt skrivit ett femtiotal böcker. De flesta om Kråke. Marie driver Bokmakeriet Klaton AB där hon utöver barnböcker skriver artiklar och håller kurser och föreläsningar.

Efter de populära bilderböckerna om Kråke finns nu kapitelböcker att läsa själv. Kråke, som det tidigare getts ut ett trettiotal bilderböcker om, har nu lämnat förskoleåldern och blivit några år äldre. Böckerna bjuder in till läsning och skapar nyfikenhet och spänning. Böckerna om William belyser alla våra olika personligheter och egenheter.


Kapitelböckerna om Kråke hittar du här:
Kråke och Lubbas
Kråke spelar spel
Kråkes medeltidsskola
Kråke och Lubbas tävlar
Kråke gör affärer
Hemma hos Kråke
Kråke på brandstationen

Böckerna om William:
Williams kompisar
Williams nya kompis
Williams bråkiga kompisar
Williams kompis Jonas

Superviktigt
Jespers supersinnen
JOEL - SUPERTAGGAD
Liam - Superhemligt
Sara Supersnäll
Oskar superhjälte
Sofia - Superspeciell

Fotograf Sanna Granroth