Marie Wildhammar Okker


Jag heter Marie Wildhammar Okker och bor i Vallentuna, nära naturen, med min familj. Från början kommer jag från Nora i Bergslagen och berättelser har alltid varit en nödvändig del av mitt liv, med inspiration från underjordiska gruvor, från deckarförfattaren Maria Langs sätt dramer på trästadsgatorna och från allt som har med existentiella frågor att göra.

Sedan 20 år tillbaka arbetar jag med kommunikation i medlemsorganisationer verksamma inom existentiella frågor, människovärde och hållbar samhällsutveckling. Jag är en föreningsmänniska med fast övertygelse om att vi bygger samhället tillsammans, och att vi behöver dela tankar kring hur det ska gå till för att vi ska må bra. Efter många skrivarkurser, bokcirklar och livssnack överhuvudtaget vet jag att böcker kan vara till stor hjälp för att komma igång, som lägereldar att samlas kring.

Min bok Omaja : Den första tiden är skriven för att vara en bollplankskompis för funderingar om vad det är som får en att må bra. Om vänskap, hållbarhet, vår tids ovisshet, varför föräldrar är så stressade och vad jag behöver göra för att passa in (hur viktigt är det egentligen?). Och om vad jag skulle ta med sig till en annan planet - vad är det som man verkligen inte kan leva utan? Precis sånt som jag själv har funderat mycket på hela livet, och helt enkelt inte kan sluta med.


Böcker av författaren hittar du här:
Omaja : Den första tiden