Marielle Karlsson

Jag heter Marielle Karlsson och är 40 år. Uppvuxen i Nyköping och bor i Stockholm. Jag jobbar som grafisk formgivare/designer på en designbyrå. Tidigare har jag studerat design på Berghs School of Communication och även teknisk förpackningsdesign på Nackademin.

Så länge jag minns har mitt största fritidsintresse varit att illustrera. Tidigare har jag målat mycket i akvarell. På sistone har jag arbetat mestadels i tusch. Jag älskar svärtan i riktig bläck, fina linjer, ränderna efter tuschpennan och att man ser att det är ritat helt för hand. Mina illustrationer är detaljrika, glada, lekfulla och ibland lite småknasiga. Tanken att skriva och illustrera en egen barnbok kom först när min son föddes 2013.Plötsligt fick jag en anledning att skriva ner mina tankar och få ett mål med mina illustrationer.

Min debut som författare och barnboksillustratör kom hösten 2015 via IDUS Förlag med boken ”Tänk om jag var … ett fordon!”. Den andra boken i samma serie, ”Tänk om jag var … ett djur!”, har precis släppts. Min första bok öppnade även dörren för att illustrera åt andra författare. Min första bok som endast illustratör kommer under hösten 2016.

Mina böcker hittar du här:

Kontaktuppgifter:
https://www.facebook.com/marielle.karlsson.forfattare.illustrator/
http://www.miniknas.se/