Marika Rasmusson

Jag är en läsande och skrivande person. Tidigt studerade jag svenska och litteraturvetenskap i Lund, sedan utbildade jag mig till journalist vid Göteborgs Universitet. I över 20 år jobbade jag som reporter och redaktör men bytte bana för några år sedan. Sedan dess är jag frilansande krönikör på Helsingborgs Dagblad / Sydsvenskan och jobbar deltid som sfi-lärare på ett utbildningsföretag i min hemstad, Helsingborg.Livet handlar med andra ord mycket om svenska språket. Om ord, formuleringar, meningar och om att försöka beskriva tillvaron. Existentiella frågor är viktiga för mig, liksom psykisk hälsa, klimat- och samhällsfrågor. Dessutom älskar jag poesi.

Boken Du måste tala om för barnen att jag älskar dem, utgiven 2020, har jag skrivit tillsammans med Pia-Lotta Bylund.

Boken Ingen fattar, utgiven 2021, har jag skrivit tillsammans med Jenny Lilia.

År 2018 kom min morbrors memoarer ut. Boken heter Den svävande lanthandlaren och är utgiven på Vulkan förlag. För närvarande skriver jag en novellsamling och har även andra skrivprojekt igång parallellt.

I samma hus som jag bor min sambo Fredrik, våra tre döttrar Tove, Elna och Sigrid samt en prillig liten hund som heter Sammeli (efter Ilon Wiklands hund som hon skrev ett antal böcker om). Förutom familj och vänner är naturen, yinyoga och litteratur vad jag njuter av i detta liv. När jag blir stor ska jag flytta till Norrland.


Böcker av författaren hittar du här:
Du måste tala om för barnen att jag älskar dem
Ingen fattar