Mattias Loftén


Mattias Loftén är en internationellt prisbelönad formgivare som arbetat inom tidnings- och magasinsbranschen i många år. Nyckelpigan som tappade bort sina prickar är hans författardebut. Han har även gjort bokens fantastiskt detaljrika illustrationer, bilder som bjuder på nya upptäckter vid varje genomläsning.

Att boken handlar om djur är ingen slump. Mattias älskar djur, framför allt de som lever under vattenytan. Både de jättestora och de pyttesmå. Att fotografera är en av Mattias kreativa passioner och med sin kamera har han simmat med valar runt om i världen och mött allt från lekfulla knölvalar i varma tropiska vatten till jagande späckhuggare i arktis iskalla vågor. Bland favoriterna finns också några av havens allra minsta varelser, som de fantastiskt vackra nakensnäckorna och de supersöta pygmésjöhästarna. 

Skapandet är en pulsåder i Mattias liv. Och förutom att skriva, illustrera och fotografera tillbringar han många nätter i en liten stuga, där han plinkar fram murrig musik på ett ostämt piano.

Är du nyfiken på Mattias fotografier så ta en titt på hans Instagram:
@mattiasloften

Böcker av författaren hittar du här:
Nyckelpigan som tappade bort sina prickar