Mirre Sennehed

Mirre Sennehed är en 34-årig entreprenör som bor med sin son i Göteborg. Hon är utbildad fritidsledare och projektledare och har arbetat många år inom Göteborgs klubbscen som arrangör, och DJ. Hon har alltid älskat att skriva och har sedan tidigare skrivit två romaner. Men bortsett från författarskapet så är hon även festivalgeneral, projektledare inom olika kulturprojekt och föreläser runt om i landet om att leva med ADHD. På sin fritid besöker hon gärna musikfestivaler och reser runt i världen.

I februari 2010 mördades Mirres vän, Pelle Nordkvist, på grund av att han såg annorlunda ut och hade en subkulturell livsstil. Sedan dess har Mirre engagerat sig mycket för människors rätt till sin egen identitet och har jobbat med olika projekt kring att leva inom en subkultur. Och nu är hon aktuell med den skönlitterära romanen ”Pojken med stjärnorna” som är baserad på Pelle Nordkvist och hennes vänskapsrelation med honom.

”Boken skrevs för att hedra ett minne av en snäll och mycket omtyckt person inom indie-scenen i Göteborg. En ung man som blev mördad enbart för att han var sig själv och vågade vara annorlunda. Jag vill väcka debatt kring fördomar och hoppas kunna förebygga och förhindra att människor blir mobbade, misshandlade eller mördade för att de klär sig annorlunda och bryter könsnormer.”


Böcker av författaren hittar du här:
Pojken med stjärnorna

Fotograf: Jenny Kroon