Nanna van Berlekom


Jag är uppväxt i Orsa i Dalarna, men har bott i Göteborg de senaste 20 åren. Nu bor jag tillsammans med mina barn på Stigbergstorget. Jag har bland annat studerat psykologi, filosofi och litteratursociologi. De senaste tio åren har jag frilansat inom foto och text, men nu äntligen landat på en kreativ arbetsplats som digital kommunikatör och projektledare.

Jag har alltid intresserat mig för mellanmänskliga relationer och att vrida och vända på tankar kring kärlek, normer, möjligheter och begränsningar. Dessa ämnen är en ständigt pågående process inom mig och genomsyrar ofta både samtal och skrivande.

I min bok ”Glitterstrand och rutig sorg” ville jag skapa en berättelse i både ord och bild som många kan relatera till. Boken handlar om Lo som är åtta år. Hennes mamma har den diffusa sjukdomen utmattning och klarar inte riktigt av att de krav som ställs på en förälder. Hon glömmer saker och dyker inte upp. Jag ville skriva om hur det är att vara åtta år och inte riktigt veta vad som händer, hur det är att navigera i de olika känslorna utan att ha något tydligt svar. Jag tror också att många barn som har separerade föräldrar och två boenden kan känna igen sig. Jag tror att min bok kan förstås på olika nivåer och jag hoppas att den kan vara grunden för samtal mellan vuxna och barn som läser tillsammans.

Böcker av författaren hittar du här:
Glitterstrand och rutig sorg