Om oss

Idus förlag är ett bokförlag i Lerum som grundades 2011 av Ulrika Slottner efter att hon först gett ut en barnbok i egen regi och därefter hoppat av från branschen som IT-konsult.
Året efter förlagsstart lanserades också Visto förlag (instegsförlag, hybridmodell) och våren 2019 startades också Stellar förlag som ger ut skönlitteratur av mer etablerade författare med en etablerad läskrets.
25 januari 2022 fick Idus förlag nya ägare - Elisabeth och Simon Grunditz som har gedigen kunskap inom kommunikation och ekonomi.
"Stjärnögon, det är ett underbart begrepp, och vi vill att varje projekt skall tända både era och våra stjärnögon. Vi menar att tillsammans skall vi brinna för det vi gör och tycka det är både roligt och spännande! Författarna är vår största tillgång men också våra arbetskamrater som vi skall jobba länge och tätt tillsammans med. Därför är det viktigt att det känns rätt och att vi trivs tillsammans! Då kan vi både ha kul under tiden och också uppnå bästa möjliga resultat med just din bok."


Vilka är vi på förlaget:
Elisabeth Grunditz - vd
Ulrika Slottner - förläggare
Åsa Norén - marknadsansvarig
Matilda Olsson - redaktör
Mattias Norén - grafisk formgivning
Anna Lolax - grafisk formgivning
Jimmy Moberg - grafisk formgivning
Ifabeau Clement - förlagsassistent

Manus skickas på manus@idusforlag.se
Läs mer här om hur du går tillväga här: www.idusforlag.se/bokutgivning