Pia-Lotta Bylund

Jag heter Pia-Lotta Bylund och bor tillsammans med min man och tre barn i ett litet hus i skogen utanför Ängelholm. Naturen spelar en viktig roll i mitt liv och jag försöker tillbringa så mycket tid jag kan utomhus. När jag är inne trivs jag bäst i en fåtölj framför brasan med en katt i knät. Även om jag är en introvert och högkänslig person tycker jag väldigt mycket om människor och brinner för att göra bra saker tillsammans med andra.

Jag är beteendevetare i botten och har gjort många olika saker genom livet men den röda tråden är just människor. Jag har bland annat arbetat som enhetschef, projektledare, verksamhetsledare, utbildare och coach. Jag har både verkat i offentlig sektor och drivit eget företag. Efter att i många år haft ett ideellt engagemang utanför arbetet är jag nu anställd i den idéburna sektorn med uppdrag att skapa mervärde i det sociala arbetet i Helsingborg.

Jag drivs av en önskan om att bidra till ett mänskligare och medmänskligare samhälle och jag tycker att det existentiella perspektivet borde få en större plats i samhället. Du måste tala om för barnen att jag älskar dem är min första bok men förhoppningsvis inte min sista. För mig är skrivandet framförallt ett sätt att uttrycka mig och bli tydlig för mig själv men också ett sätt att försöka ge vidare. Jag tror att det är viktigt och värdefullt att människor delar sina berättelser med varandra. 


Böcker av författaren hittar du här:
Du måste tala om för barnen att jag älskar dem