Sandra Aronsson


Jag heter Sandra Aronsson och jag är född och uppvuxen i finfina Norrland, men har snart bott halva livet i Göteborg. Man kan väl säga att jag har hjortron i blodet och reker i hjärtat! Jag är en brädspelsälskandeförskollärare som älskar fika och att dricka hutlösa mängder te.

Jag gjorde min debut som barnboksillustratör medbilderboken ”Rolle och mullvadsjakten”, skriven av Caroline Croona och utgiven av Idus Förlag våren 2021. Jag hoppas få illustrera många fler böcker i framtiden för fy tusan så roligt det är!

 Jag älskar sagor om djur och har gjort det ända sen jag var liten, vare sig det handlar om Mamma Mu eller om djur som har kläder och bor i små hus. Mina favoritböcker från när jag var liten finns fortfarande kvar hemma i Norrland, och lustigt nog handlar båda om vildsvin vilket inte känns sådär supervanligt!

 Kärleken till sagor om djur följer med mig i mitt målande och jag målar gärna färgglada bilder i akvarell med bläcklinjer, mycketdetaljer och med olika effekter (salt, wet-on-wet, m.m.) Det finns få saker som gör mig så lycklig som när jag har ett kreativt flow och penseln bara vet precis hur hjärnan tänker. Då känns det som att jag är på toppen av världen och det finns ingenting som kan ta ner mig!


Böcker av författaren hittar du här:
Rolle och mullvadsjakten